Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

[Vídeo] Una periodista de Madrid qüestiona les detencions: “Per què ara si fa un any que els segueixen?”

Qualifica d’interessades les filtracions que diuen que hi havia Goma-2: “He consultat a experts i no ho és”

Redacció 23/09/2019
Diversos agents de la Guàrdia Civil a la porta d'un habitatge del carrer Goya de Sabadell on estan duent a terme un escorcoll. (Horitzontal)

Patrícia López, periodista del digital Publico.es, ha estat entrevistada aquest matí al programa ‘Planta Baixa’ de Tv3. Durant la connexió en directe des de l’Audiència Nacional a Madrid, ha qüestionat les detencions: “si la investigació està oberta des de fa un any, perquè no els van detenir abans quan van comprar aquests productes precursors per fer el que fos?”.

A més, López també diu que no és habitual que en aquest tipus de detencions es difongui tan ràpidament quin tipus de material s’ha confiscat i, sobretot, quan han especificat que calia la versió dels especialistes policials. També no s’ha cregut el vídeo: “Segons experts que he consultat, el que es veu al vídeo no es pot fer Goma-2”.

Fins i tot, ha explicat que la filtració és interessada per a criminalitzar encara més els CDRs. “No se sap qui ho ha filtrat, i just s’ha fet quan s’ha començat a concentrar la gent per a protestar”.