Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

[Vídeo] Una agent espanyola “va témer per la seva integritat física” en veure els seus companys antidisturbis l’1-O

L'oficial explica que anava de paisà i per això els membres de la Policía Nacional no sabien que ella ho era

|

- Publicitat -

Oficial de policia espanyola enviada expressament a Catalunya des de Madrid pel dispositiu contra l’1-O ha testificat avui a la sala del Tribunal Suprem sobre la seva actuació i el comportament de les masses durant el referèndum. Formava part d’un equip que es dedicava a observar i informar el que ella anomena “contra vigilància” i que feia batudes pels col·legis i enviaven la informació al cap policial del districte, en aquest cas al de les Corts. També ha explicat que aquesta tasca la feia amb una altra persona i ambdós anaven de paisà.

Publicitat

Ha narrat que durant la seva tasca d’espionatge al col·legi Pau Romeva, quan la gent va bloquejar l’entrada a l’escola van sortir un grup de persones joves amb pals i cadenes per a defensar la porta (les imatges de la defensa que ho desmenteixen no es poden veure pel veto de Marchena). En aquell moment, tal com es pot veure al vídeo, l’oficial explica que van veure els antidisturbis espanyols anar cap a la zona i, com que “els companys no sabien” que ella “era una companya seva” va patir per la seva “integritat física” i es va amagar a un portal just quan uns veïns hi entraven.

Unes declaracions que no deixen gaire ben parada la policia espanyola i que evidencia amb quina actitud van anar a frenar el referèndum.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut