Dijous, 27 de Febrer de 2020 - Edició 581
La República

[Vídeo] Un periodista afirma que la policia espanyola usa les filtracions a premsa per criminalitzar els detinguts

Pere Martí: “Forma part d’una operació per donar una veracitat a un relat: hem pogut llegir que els CDRs tenien un plànol de la Guardia Civil de Sabadell que no existeix”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 26/09/2019
Imatge d'un operatiu de la Guàrdia Civil / ACN

El periodista de VilaWeb, Pere Martí, ha denunciat aquesta tarda al ‘Tot es mou’ de TV3 la mala praxi de la policia espanyola per a vendre un relat fictici de violència a Catalunya.

Martí ha assegurat que la Guarda Civil fa filtracions interessades a la premsa espanyola per a criminalitzar els CDRs: “forma part d’una operació per donar una veracitat a un relat de violència” quan el moviment independentista català és pacífic i democràtic.

El periodista ha recordat algunes de les bajanades que s’han llegit a la premsa feta des de la Meseta” que els CDRs tenien un plànol de la Guardia Civil de Sabadell quan a la ciutat vallesana no hi ha cap caserna”.

El tertulià ha descrit l’actuació de la policia com “un fet insòlit policial: diuen que hi ha terroristes sense organització terrorista i sense haver fet cap acte terrorista”. Així doncs, Martí ha descrit els fets com “una operació política”.

 

Relacionats