Dissabte, 27 de febrer de 2021 - Edició 947
La República

[Vídeo] Un mossèn de Deltebre celebra l’eucaristia del Dijous Sant sobre un camió

Joan Guerola posa fotografies dels feligresos als bancs de l’església i retransmet les litúrgies per les xarxes

Avatar
Agències 09/04/2020

El mossèn Joan Guerola de la parròquia Sant Miquel de Deltebre (Baix Ebre) ha trobat la manera d’apropar als creients l’eucaristia d’aquest Dijous Sant, dia de la institució eucarística. Sobre l’eix del remolc del camió d’un feligrès i acompanyat d’una imatge del Santíssim, ha escampat la pregària i ha demanat la benedicció enmig del confinament. Ho ha fet amb els permisos i les mesures de seguretat pertinents i ha destacat les mostres d’agraïment rebudes. El capellà també ha rebut desenes de fotografies dels feligresos i les ha col·locat als bancs de l’església, on prega per ells. Guerola emet les litúrgies a través dels seus canals de Facebook i Youtube i demana a Déu “que conservi el wifi” en dies en què les xarxes estan molt saturades.

El mossèn Joan Guerola ha explicat a l’ACN que volia apropar l’eucaristia als carrers del poble, sobretot aquest Dijous Sant en què l’Església commemora el dia de la institució eucarística. Va demanar els permisos per fer la seva particular processó i ho ha fet sobre l’eix del remolc d’un camió, acompanyat per la imatge del Santíssim i un equip de megafonia. “Pel confinament la gent no podia participar aquest dijous de l’eucaristia i volia fer arribar les pregàries i la benedicció als carrers del nostre poble. L’objectiu que buscàvem, l’hem aconseguit”, ha destacat el capellà.

Explica que la gent ha sortit als balcons i les finestres. “He vist opinions de tota classe però des de la llibertat i el respecte, ho he viscut d’una manera nova i ha sigut molt emotiu veure els veïns que se senyaven, ploraven o et saludaven”, ha descrit.

Guerola s’ha reinventat en aquest estat d’alarma perquè els actes litúrgics arribin a tots els creients. Al canal de Facebook de la parròquia i a un nou canal de Youtube que ha creat emet els actes litúrgics que fa, sol, a l’església de Sant Miquel. El públic que l’acompanya des de fa uns dies són les fotografies dels seus feligresos.

El mossèn va fer una crida perquè li enviessin les seves fotos i la resposta ha estat un èxit: ha omplert tots els bancs, fins i tot de creients poc assidus a assistir a missa. “Així els tinc presents de manera espiritual i prego per ells”, ha apuntat. “La Pasqua són les festes més importants per a l’Església i quan participen més fidels. Ara són uns dies estranys i aquesta és una manera de fer-los presents”, ha apuntat. “Penso que a l’interior de les persones sempre tenim la set de Déu i hi ha moments que es desperta més. Al senyor sempre és bon moment per trobar-lo i a la gent, que es pregui per ell el reconforta i li agrada”, ha conclòs.