Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] Un fundador de Terra Lliure explica com creu que han de ser les pròximes manifestacions independentistes

Considera que el 21-D ha de servir per a proclamar la República que no es va consumar a finals d'octubre de l'any passat.

|

- Publicitat -

L’històric activista independentista, Frederic Bentanachs i Chalaux, un dels fundadors de Terra Lliure i que va passar-se 5 anys a la presó, ha publicat un vídeo on explica com creu que han de ser les properes demostracions de força de l’independentisme i quin comportament hauria de tenir a les manifestacions.
Bentanachs demana que la violència només s’ha d’exercir quan és autodefensa. Que s’han de tenir clars els objectius, fins i tot si hi ha violència, i reclama que la millor arma contra l’Estat és la resistència pacífica. L’ex de Terra Lliure assegura que l’Estat va perdre l’1-O i el 3-O perquè tenia por davant d’un moviment que exerceix la no violència com el català.

Demana que a les manifestacions no s’hi vagi amb la cara tapada, perquè és una acció del poble i fer-ho és propi de temps passats i infantilisme i avisa que hi ha el perill de banalitzar la lluita independentista.

Publicitat

També explica que hi ha certs comandaments que volen dilapidar els Mossos del Major Trapero i ha volgut recordar el paper del cos català durant els atemptats del 17 d’agost del 2017.

En aquest cas, afirma que les responsabilitats de l’actuació “feixista” de la Brimo dels Mossos és responsabilitat del conseller Buch i és a ell a qui s’ha de demanar explicacions i dimissions o pressionar-lo perquè faci net a la policia catalana.

Encara que afirmi que ell no se’n penedeix de la seva etapa de lluita armada, creu que avui dia la lluita no és la mateixa que la de finals dels 70.

També creu que l’enemic (Espanya) busca la imatge de la violència i demana evitar-ho, ja que les complicitats internacionals ara simpatitzen amb la causa catalana. Per acabar, demana ocupar les places i els carrers i carreteres sense utilitzar la violència i sí el seny. Així que considera que si es fa així el 21-D serà per a proclamar la República que es va perdre a finals d’octubre de l’any passat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut