Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Un exdiputat d’ERC proposa que el Consell per la República passi a ser el Govern de la República a l’exili

|

- Publicitat -

Joan Puig, editor del grup comunicatiu de La República, que també inclou altres webs com el MésEconomia, MónRural, LaRepublicaEsportiva, el FestaDirecte, ElMonCasteller o SócPetit.cat, va visitar el programa de Toni Albà a TeVeCat, que tot just fa un mes que va començar a emetre’s a la televisió privada en català i es pot veure de dilluns a divendres a dos quarts de nou del vespre.

Durant l’entrevista, Puig va explicar que “el Consell per la República” amb aquest nom a escala internacional “ningú no sap què és” i que s’ha de convertir en “el Govern a l’Exili de la República catalana”. Això seria un lobby per guanyar a l’exterior que és on “els espanyols perden els papers”.

Publicitat

El Govern a l’exili hauria de treballar amb la república digital que no es pot fer des de Catalunya: “Espanya ens espia, fan guerra bruta, destinen milions a la repressió i si no en tenen prou, tenen els jutges”. En aquest sentit, Puig considera que la feina a l’exterior és clau perquè està fora de la jurisdicció espanyola.

Recorda que Espanya és un estat centralitzat que controlarà les ajudes que vénen d’Europa encara que després no les gastin. Durant l’entrevista també hi ha moment per a repassar l’escenari de les eleccions, la seva crítica com a militant històric a ERC, el paper de l’Estat a l’11-M i el 17-A i la situació dels mitjans de comunicació catalans:

 

Et pot interessar  Rovira empatitza amb el "dolor" de Sánchez però li retreu que ella va haver de marxar a l'exili
Publicitat

Opinió

Minut a Minut