Edició 1951

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de novembre del 2023
Edició 1951

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de novembre del 2023

[Vídeo] Un exdiputat d’ERC proposa que el Consell per la República passi a ser el Govern de la República a l’exili

|

- Publicitat -

Joan Puig, editor del grup comunicatiu de La República, que també inclou altres webs com el MésEconomia, MónRural, LaRepublicaEsportiva, el FestaDirecte, ElMonCasteller o SócPetit.cat, va visitar el programa de Toni Albà a TeVeCat, que tot just fa un mes que va començar a emetre’s a la televisió privada en català i es pot veure de dilluns a divendres a dos quarts de nou del vespre.

Publicitat

Durant l’entrevista, Puig va explicar que “el Consell per la República” amb aquest nom a escala internacional “ningú no sap què és” i que s’ha de convertir en “el Govern a l’Exili de la República catalana”. Això seria un lobby per guanyar a l’exterior que és on “els espanyols perden els papers”.

El Govern a l’exili hauria de treballar amb la república digital que no es pot fer des de Catalunya: “Espanya ens espia, fan guerra bruta, destinen milions a la repressió i si no en tenen prou, tenen els jutges”. En aquest sentit, Puig considera que la feina a l’exterior és clau perquè està fora de la jurisdicció espanyola.

Recorda que Espanya és un estat centralitzat que controlarà les ajudes que vénen d’Europa encara que després no les gastin. Durant l’entrevista també hi ha moment per a repassar l’escenari de les eleccions, la seva crítica com a militant històric a ERC, el paper de l’Estat a l’11-M i el 17-A i la situació dels mitjans de comunicació catalans:

 

Et pot interessar  VÍDEO | Junts commemora els sis anys d'exili de Puigdemont, Comín i Puig amb un contundent vídeo
Publicitat

Més notícies

Opinió