Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

[Vídeo] Turull: “L’única relació del Govern amb Rússia és que ens agrada l’ensaladilla”

|

- Publicitat -

Jordi Turull, ha concedit una entrevista en directe via telemàtica al “Tot es mou” de TV3. El pres polític ha fet una anàlisi de l’actualitat política i del moment en què es troba el nou partit Junts per Catalunya.

Sobre l’operació Volkhov, on la justícia espanyola vincula el procés amb Putin, Turull s’ha mofat sense por: “l’única relació del Govern amb Rússia és que ens agrada l’ensaladilla” i ha afegit que “el text judicial és un deliri” i ha afirmat que si un estudiant de dret el presentés “estaria suspès”.

Publicitat

Durant l’entrevista ha acceptat que si se li concedeix l’indult “no passaria ni per la cel·la a buscar les meves coses”. Malgrat reconèixer que “sortia immediatament” ha recordat que l’indult seria “un pedaç”.

“Jo tinc família i seria egoista dir que no sortiria, a més, políticament sóc més útil a fora de la presó” sentenciava Turull. Tot i això, ha dit que la solució política al conflicte de Catalunya passa per “l’amnistia” a tots els represaliats polítics catalans i “el dret a l’autodeterminació”.

Sobre les relacions amb el PDeCat, no ha volgut entrar en polèmica: “tinc més coses a explicar del projecte de Junts que a retreure res a qui s’ha quedat al PDeCat”.

Sobre el TS i la resolució del tercer grau assegura que de la justícia espanyola “n’esperem el pitjor” i ha ironitzat que “tardarà més aquesta resolució que la sentència”.

Per acabar, s’ha emocionat en parlar del seu pare, que ha traspassat recentment: “no vaig poder dir-li tot el que volia, però sí que l’estimava molt i em queda la recança de no haver-lo pogut cuidar com hagués volgut…”.

Et pot interessar  Vilagrà emplaça Junts i CUP a sumar-se a la proposta de referèndum d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut