Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[Vídeo] Trapero posa els Mossos a la disposició de la Guardia Civil i la Policia Nacional

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat que el Major dels Mossos Josep Lluís Trapero està “molt motivat” i que l’únic que li ha demanat és “estar fora del focus mediàtic”. En declaracions a Catalunya Ràdio, el ha reconegut que el Major té un caràcter “diferent” després del procés judicial però ha assegurat que té ganes, com ell, de tirar endavant una nova etapa que permeti “restituir” la figura del cos i dels agents. Sàmper ha afirmat que no han parlat de quina ha de ser l’estructura organitzativa de la cúpula dels Mossos, que començaran a parlar-ne dilluns i que Trapero té “llibertat” per escollir el seu equip. Ha esperat també que a partir d’ara als caps no els passi com als consellers, “que es trituren”.

Durant l’acte de restitució que s’ha fet a Sabadell, Trapero ha dirigit unes paraules que han esgarrifat als independentistes catalans, és a dir, la majoria dels ciutadans de Catalunya. I és que el Major, primer, ha volgut reconèixer que “per aquelles dates tothom ho hagués pogut fer millor, jo el primer” sobre l’actuació dels Mossos durant el procés i, segons, ha afegit que una de les primeres coses que ha fet ha estat trucar als alts comandaments de la Policía Nacional espanyola i la Guardia Civil per a posar-se a la seva disposició, una agenollada que ell mateix ha explicat que ha estat molt ben rebuda. Per si no fos tot, “ha expressat que necessitava que el conseller li reafirmés la independència del cos respecta el Govern.”

Publicitat

També ha tingut paraules per recordar les víctimes dels atemptats 17-A i tots els policies que lluiten cada dia contra l’amenaça terrorista i ha assegurat que “En un moment en què la societat pateix greus dificultats fruit de la pandèmia la policia ha de ser una eina útil per la gent i per totes les institucions”.

Et pot interessar  Macabra troballa a Badalona: apareix un cap humà a l'entorn de Can Ruti
Publicitat

Opinió

Minut a Minut