Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[Vídeo] Toni Soler als Mossos: “També hi ha gent ferida en estranyes circumstàncies que espera una disculpa”

|

- Publicitat -

El presentador de l’Està passant’ de TV3, Toni Soler, ha fet referència a la denúncia que sindicats de Mossos han presentat per un delicte d’odi i injúries contra un gag del programa. Soler ha titllat l’esquetx de “poc afortunat” i ha traslladat les disculpes als Mossos. “Ens vam equivocar”, ha reblat, assegurant que entenen que alguns agents s’hagin sentit ofesos. Amb tot, l’humorista també va fer referència a l’actuació policial afirmant que hi ha ferits i detinguts pels cossos policials “en circumstàncies estranyes que també esperen disculpes”. Toni Soler, que demana que cadascú faci “el que cregui que ha de fer”, ha emmarcat el gag en el context del programa humorístic i ha defensat la llibertat d’expressió.

Tres sindicats dels Mossos d’Esquadra, el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME) i el Col·lectiu Autònom de Treballadors (CAT), i l’Associació de Comandaments de la Policia Catalana (COPCAT) han presentat una denúncia a la fiscalia de delictes d’odi i discriminació per un gag emès pel programa d’humor i sàtira política. En aquest gag, es carrega contra l’actuació policial dels últims dies a Catalunya i inclouen imatges de gossos amb cascs de policia o amb projectes de foam. A més, tanquen l’esquetx culpant-ne els seus “amos” amb una foto del conseller d’Interior, Miquel Buch.

Publicitat

En l’escrit, els denunciants asseguren que “la idea d’anomenat gossos als policies no és nova” perquè la van utilitzar “cercles paral·lels a ETA” contra la Guàrdia Civil.

El gag es va emetre el passat 16 d’octubre i hi apareix el presentador del programa, Toni Soler, juntament amb els humoristes Jair Domínguez i Magí Modgi. Els sindicats policials i l’associació de comandaments creu que els fets “no es poden emparar en els criteris de llibertat d’expressió”, sinó que constitueixen un delicte d’odi i un altre d’injúries.

Et pot interessar  Macabra troballa a Badalona: apareix un cap humà a l'entorn de Can Ruti
Publicitat

Opinió

Minut a Minut