Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

[Vídeo] Sànchez ha començat aquesta tarda el voluntariat a la Fundació Can Pedró

|

- Publicitat -

L’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i exdiputat de Junts per Catalunya Jordi Sànchez ha sortit aquest dimarts a la tarda de la presó de Lledoners, on compleix condemna pel delicte de sedició d’acord amb la sentència imposada pel Tribunal Suprem, per fer voluntariat a la Fundació Can Pedró, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i han confirmat a l’ACN fonts del seu entorn. El líder independentista tenia previst començar la feina a dos quarts de cinc. D’aquesta manera, Sànchez comença a exercir el règim penitenciari acordat per la Junta de Tractament de Lledoners en virtut de l’article 100.2 del reglament, segons el qual sortirà tres dies a la setmana per fer aquesta tasca.

D’altra banda, la jutgessa de vigilància penitenciària ha autoritzat, també aquest dimarts, un permís de tres dies a Sànchez tot i l’oposició de fiscalia. En la seva interlocutòria, constata que l’exlíder de l’ANC és conscient que hauria d’haver actuat d’una altra forma durant la tardor del 2017. Per afirmar-ho, es basa en els informes dels juristes, psicòlegs i treballadors socials de Lledoners, que apunten que l’intern assumeix la responsabilitat dels seus actes, mostra motivació pel canvi i canviaria algunes formes d’actuar, però no les seves conviccions. “No es pot pretendre canviar o modificar el pensament o ideologia política de l’intern”, afegeix en relació al ministeri públic.

Publicitat

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut