Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

[Vídeo] Sànchez ha començat aquesta tarda el voluntariat a la Fundació Can Pedró

En virtut de l’article 100.2 del règim penitenciari hi col·laborarà durant tres dies a la setmana

Agències 25/02/2020
Pla americà de Jordi Sànchez sortint de Lledoners acompanyat de la seva dona i la seva filla i saludant amb el polze aixecat. Imatge del 25/01/2020 (horitzontal)

L’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i exdiputat de Junts per Catalunya Jordi Sànchez ha sortit aquest dimarts a la tarda de la presó de Lledoners, on compleix condemna pel delicte de sedició d’acord amb la sentència imposada pel Tribunal Suprem, per fer voluntariat a la Fundació Can Pedró, segons ha avançat el diari ‘Ara’ i han confirmat a l’ACN fonts del seu entorn. El líder independentista tenia previst començar la feina a dos quarts de cinc. D’aquesta manera, Sànchez comença a exercir el règim penitenciari acordat per la Junta de Tractament de Lledoners en virtut de l’article 100.2 del reglament, segons el qual sortirà tres dies a la setmana per fer aquesta tasca.

D’altra banda, la jutgessa de vigilància penitenciària ha autoritzat, també aquest dimarts, un permís de tres dies a Sànchez tot i l’oposició de fiscalia. En la seva interlocutòria, constata que l’exlíder de l’ANC és conscient que hauria d’haver actuat d’una altra forma durant la tardor del 2017. Per afirmar-ho, es basa en els informes dels juristes, psicòlegs i treballadors socials de Lledoners, que apunten que l’intern assumeix la responsabilitat dels seus actes, mostra motivació pel canvi i canviaria algunes formes d’actuar, però no les seves conviccions. “No es pot pretendre canviar o modificar el pensament o ideologia política de l’intern”, afegeix en relació al ministeri públic.