Dimarts, 1 de desembre de 2020 - Edició 859
La República

[Vídeo] Sala-i-Martín: “Podria haver-hi 700 persones amb coronavirus a Catalunya i no ho saben”

D’altra banda, assegura que la taxa de mortalitat és menor

Gerard Sesé
Gerard Sesé 11/03/2020
Pla curt de l'economista Xavier Sala i Martín, durant la presentació dels Premis Talent Cambra. Imatge del 29 de gener de 2020. (Horitzontal)

L’economista i professor universitari Xavier Sala-i-Martín ha visitat avui el plató del ‘Tot es mou’ de TV3 per analitzar l’impacte de la pandèmia del coronavirus a l’economia catalana.

Abans de començar, però, ha fet una advertència en forma de predicció no massa esperançadora. Ha assegurat que si els casos detectats a Catalunya són 150 i es calcula que es detecten 1 de cada 4, ha augurat que ara mateix, al Principat, hi deu haver unes 600 o 700 persones infectades i que no ho saben.

Això no només és negatiu per a la salut dels infectats que no ho saben sinó que és perillós per a la propagació del Covid-19, ja que els portadors que no en són coneixedors són els que contagien a noves persones.

D’altra banda, però, ha volgut concloure amb una nota positiva: si és així i hi ha tants infectats, la taxa de mortalitat del virus és menor tenint en compte les morts confirmades.

Relacionats