Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

[Vídeo] Puigdemont: “Només amb un confinament total podrem inflexionar la tendència”

Mira aquí la seva intervenció sencera des de la Casa de la República a Waterloo

Gerard Sesé 26/03/2020
Imatge de l'expresident Carles Puigdemont, reunit amb JxCat a Bèlgica el 9 de desembre del 2019. Foto: Natàlia Segura/ACN

Carles Puigdemont ha volgut enviar un missatge institucional com a president a l’exili a tots els catalans. Des de la Casa de la República a Waterloo, poc després de les 6 de la tarda s’ha dirigit a la ciutadania en un discurs carregat d’ànims i suport pels temps que viu la societat catalana arran de la pandèmia pel nou coronavirus.

Puigdemont ha tingut unes paraules per les famílies han patit la pèrdues i per la gent que lluita contra el Covid-19, a qui ha desitjat una ràpida recuperació.

Ha destacat com de ràpid i eficient s’ha adaptat Catalunya a la quarantena “aquestes dues setmanes de confinament ens hem adaptat a unes circumstàncies totalment noves” i també ha tingut unes paraules pel personal sanitari: “no esteu sols, un reconeixement total per a ells” i n’ha destacat “la capacitat dels sanitaris de sobreposar-se a dificultats i mancances”.

El president a l’exili ha volgut ser realista i ha explicat que “les previsions no són bones” i ha recordat que els governs d’arreu “lluiten contra la pandèmia amb unes eines insuficients”.

Puigdemont ha assegurat que manté contacte diari amb el Govern des de la pandèmia i s’ha posicionat a favor de les stesis de l’executiu català que veta l’Estat: “només amb un confinament total podrem inflexionar la tendència que ens fa molta falta” i ha assegurat que és una mesura dràstica però que és la que “suggereix l’OMS”.

Per acabar, ha volgut visualitzar com serà el fi del confinament un cop derrotada la pandèmia: “quina passem pàgina hem de reconstruir la societat amb els valors que hem construït fins ara” i s’ha acomiadat amb un “gràcies per l’esforç i solidaritat i sort a tots”.