Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[Vídeo] Plataforma per la Llengua carrega contra TV3 per canviar al castellà amb persones nouvingudes

|

- Publicitat -

Plataforma per la Llengua ha compartit un clip del programa Planta Baixa, de TV3, en què el presentador fa unes preguntes a diverses persones nouvingudes a Catalunya i que encara estan aprenent la llengua del territori. El disgust de la Plataforma és degut al fet que el presentador canvia la llengua en comptes de mantenir el català, una actitud habitual entre els catalanoparlants, però que és perjudicial.

Per una banda, canviar al castellà referma l’estrangerització de les persones que no dominen encara la llengua, les exclou i dificulta la seva integració a la societat catalana. Per l’altra, és símbol de la submissió lingüística que cal revertir per evitar que la llengua catalana continuï perdent parlants.

Publicitat

“Vols saber com no has d’actuar amb una persona nouvinguda?”, han publicat des de l’ONG del català. I han afegit: “El català també és la seva llengua”. Així mateix, han compartit la recollida de firmes virtuals per aturar la castellanització de la televisió pública.

Et pot interessar  El català busca la seva “oportunitat” al Mobile World Congress per endinsar-se en un món tecnològic dominat per l’anglès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut