Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

[Vídeo] Plantofada del Grup Koiné al Planta Baixa per degradar el català

|

- Publicitat -

Aquest matí, el programa capitanejat per Ricard Ustrell a la televisió pública catalana, el Planta Baixa, convida al plató de TV3 una experta per a parlar del cervell i del seu funcionament en una secció de divulgació científica.

L’encarregada de l’explicació ha estat Mara Dierssen, original de Cantàbria, que ha parlat dels “superpoders del cervell” i ho ha fet íntegrament en castellà tot i viure a Catalunya des del 1990.

Publicitat

El Grup Koiné, que estudia la diagnosi sociolingüística i a proposar solucions per a la normalització lingüística a la Catalunya independent, ha vist en aquesta secció al Planta Baixa “un exemple de la castellanització de TV3”.

En una piulada n’ha exposat els motius: “havent-hi piles d’especialistes que ho farien en català (fins i tot no nascuts a CAT, com l’Ignacio Morgado), conviden algú que viu aquí des de fa molts anys però no li rota de parlar català, a explicar en castellà com funciona el cervell”.

I encara afegeixen: “tenint en consideració el paper d’exemplaritat que té la televisió nacional de Catalunya (o això és en el paper), el missatge que està enviant TV3 amb aquestes tries és que el català no té capacitat per a ser llengua vehicular de la comunicació científica”.

Et pot interessar  Élite Taxi aconsegueix un "acord polític" amb ERC, Junts, PSC i la CUP per exigir el B2 de català a taxistes i VTC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut