Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

[Vídeo] Òmnium titlla de vergonyós que a l’Estat “li sigui igual allargar” la presó als Jordis

|

- Publicitat -

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha titllat aquest dimarts de vergonyós que a l’Estat “li sigui igual allargar” la presó preventiva al president de la seva entitat, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’ANC i membre de JxCat, Jordi Sáchez, que el 16 d’octubre compleixen dos anys en presó preventiva.

Ho ha dit en declaracions als periodistes, després que la Fiscalia hagi sol·licitat a la Sala Penal del Tribunal Suprem que en el cas que la sentència pel procés independentista a Catalunya no es doni a conèixer abans del proper 16 d’octubre, celebri una vista per decidir si s’ha de prorrogar la presó provisional.

Publicitat

Mauri ha assegurat que si aquesta vista es fa efectiva, Cuixart acudirà a exigir “la seva llibertat immediata, perquè en dos anys no han estat capaços de provar els delictes de rebel·lió i de sedició”.

“Aquesta petició el que fa és demostrar una vegada més que els és igual la situació de vulneració de drets fonamentals dels presos, de les famílies, de la ciutadania que pateix”, ha criticat.

Mauri ha deplorat que l’Estat i, en aquest cas, la Fiscalia i el Tribunal Suprem, estiguin “retorçant les institucions amb l’objectiu de mantenir la unitat d’Espanya” i ha aclarit que, tot i que des que s’ha fet pública la petició del ministeri fiscal, no han pogut parlar amb Cuixart, saben quina serà la resposta del seu president.

“Per a ell ni la presó ni les peticions de penes altes ni que es pugui renovar la presó provisional, res d’això minva l’actitud d’en Jordi”, ha assegurat Mauri.

Ha conclòs que amb aquest tipus de decisions queda demostrat que l’Estat no està buscant justícia, sinó “venjança, donar un escarment a la societat catalana” pel que ha passat l’1-O.

Et pot interessar  Illa demana que l’acusació per terrorisme contra Puigdemont “no condicioni” l’aprovació de la llei d’aministia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut