Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Mundó: “Estic convençut que els votants d’ERC i JxCat volen que a Madrid s’hi faci política”

|

- Publicitat -

L’exconseller Carles Mundó descarta la via unilateral perquè “no té cap recorregut” i aposta per una “majoria inapel·lable” que faci “inevitable” un referèndum. Aquesta és una de les principals idees del llibre ‘El referèndum inevitable. Del judici endavant’ (Edicions 62) que avui dimecres arriba a les llibreries. Mundó dibuixa els elements de la recepta per tal d’aconseguir un referèndum pactat que avui es veu “impossible”: que l’independentisme superi el 50% en totes les eleccions “de manera sostinguda”; enfortir les institucions; i aconseguir el reconeixement internacional. Això combinat amb “no renunciar mai” al diàleg i no perdre la “moral de victòria”. “L’independentisme no creixerà a través de jugades mestres”, conclou l’exconseller condemnat per desobediència que va estar un mes en presó preventiva.

Presentant el llibre a ‘Els matins’ de TV3, Mundó també ha parlat de l’actualitat política més immediata, en aquest cas, sobre la posició dels diputats independentistes a Madrid. El represaliat polític s’ha mostrat convençut que “els votants d’ERC i JxCat volen que a Madrid s’hi faci política” no com els de la CUP que “ja va avidar que faria ingovernable el Congreso”.

Publicitat

Mundó assegura que “el ‘No’ de base no ha de ser la manera” i demana un pacte a Madrid que beneficiï els independentistes.

Et pot interessar  ERC avisa que "la sociovergència no és notícia" i assenyala la "unió" entre Junts i el PSC al llarg de la legislatura
Publicitat

Opinió

Minut a Minut