Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

VÍDEO | Magda Oranich, parla clar sobre la situació de Borràs: “Si fos jo, dimitiria”

|

- Publicitat -

“Puc dir de manera molt clara que si fos jo, dimitiria”. Així s’ha expressat l’advocada i membre del Comitè de Garanties de Junts, Magda Oranich, a RTVE sobre la situació de la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, després de la sentència del TSJC. El tribunal condemna la líder del partit a 4 anys i mig de presó i 13 d’inhabilitació per prevaricació i falsedat documental durant la seva presidència a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Pel que fa a una possible expulsió de Junts, Oranich augura que no serà una realitat de moment perquè no hi ha sentència ferma. “Això ho decidirà la direcció”, ha afegit, tot remarcant que el focus ara està posat en la presidència del Parlament i que és primordial que deixi d’estar en suspensió. “La institució està per sobre de les persones”, ha defensat, malgrat que creu que la decisió no serà imminent.

Publicitat

L’advocada s’ha mostrat equidistant a l’hora de valorar si el cas de Borràs s’emmarca en la persecució política o si és un cas de lawfare, com defensa la cúpula del partit. Tanmateix, creu que sí que és possible que, pel fet de ser qui és, la persecució hagi estat major.

Per tot plegat, Oranich no s’ha “atrevit” a demanar-li que plegui, tot i que ha afirmat que ella ja ho hauria fet. “Em sap greu que ella no dimiteixi perquè és de més dignitat dimitir i després presentar-se” en funció de què acabi passant, ha exposat. Així mateix, ha contraposat el cas de Borràs al retorn de l’eurodiputada Clara Ponsatí, que veu justificat perquè viatjant a Barcelona “ha qüestionat la seva immunitat”. “És un problema polític de primer ordre saber si gaudeix d’immunitat europarlamentària”, ha argumentat.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut