Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] L’Eurocambra, sense miraments, talla el discurs de Ponsatí quan denunciava l’actitud d’Espanya amb el Sàhara

|

- Publicitat -

L’eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí, ha fet referència a la polèmica entre Espanya i el Sàhara al ple de l’Eurocambra aquest matí. Però no ha pogut acabar, perquè li han tret la veu, literalment. Mentre exposava el conflicte actual amb el poble sahrauí no li han deixat continuar, i la vicepresidenta, Pina Picierno, ha optat per tallar el seu discurs i treure-li la veu del micròfon.

La consellera a l’exili començat el seu parlament de forma contundent: “mentre tothom estava mirant a Ucraïna, Espanya ha reconegut la sobirania del Marroc sobre el Sàhara Occidental”, per tant, ha deixat palès com l’Estat ignora el dret a “l’autodeterminació i la legalitat internacional”. Davant les seves paraules, diversos europarlamentaris espanyols s’han sentit interpel·lats i, de seguida han protestat.

Publicitat

Davant el panorama, la socialdemòcrata, Pina Picierno, vicepresidenta de l’hemicicle ha apagat, sense escrúpols, s’ha justificat dient que “no se cenyia a l’ordre del dia”. Ponsatí no s’ha rendit i ho ha tornat a intentar: “El Consell ha de parar atenció a això. Per què no ho fan? Potser per Ceuta i Melilla? Potser pel control de la migració que volen donar al Marroc?”, però després d’aquesta frase, la vicepresidenta, en funcions de presidenta, l’ha tornat a interrompre; dient que s’havia de “centrar en l’ordre del dia, ja que el reglament és igual per a tothom”.

Seguidament, la consellera a l’exili ha deixat palès en una piulada: “Mentre tothom mira a Ucraïna, Espanya s’alia amb el Marroc per vulnerar el dret a l’autodeterminació del Sàhara Occidental, i al Parlament Europeu no ens n’han deixat parlar”.

Et pot interessar  'Alhora', la candidatura conjunta de Ponsatí i Graupera, aconsegueix els avals necessaris per presentar-se al 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut