Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Les defenses fan caure un testimoni pel despropòsit de la Fiscalia al judici farsa

|

- Publicitat -

Nou despropòsit avui al judici farsa al Tribunal Suprem espanyol. La fiscalia ha acabat renunciant a una pericial que havia demanat sobre l’anàlisi dels documents que la Guàrdia Civil va comissar als despatxos de Josep Maria Jové i Lluís Salvadó.

Estaven citats un tinent de la Guàrdia Civil (TIP C57393S) i un sergent (R9256OQ), però diverses defenses han alertat que el tinent ja havia comparegut com a testimoni, ja que era el responsable de la comitiva judicial el 20-S i l’havia citat la fiscalia i l’advocada de l’Estat.

Publicitat

Després d’un moment d’incertesa, el president de la sala, Manuel Marchena, ha suspès el judici 10 minuts per a deliberar.

D’una manera rocambolesca ha donat la raó a les defenses sobre un perit (qui ja va declarar com a testimoni), que l’ha fet marxar, però sí que ha deixat declarar al sergent advertint-lo al que compareixia com a “testimoni expert” i no com a “pèrit en sentit estricte” i que no podia fer valoracions.

La situació ha indignat les defenses que no han parat de protestar. No tenien els documents per a poder treballar, se citaven documents no processals i, fins i tot, el testimoni ha acabat donant la seva opinió. El fiscal Javier Zaragoza ha desistit quan li han demanat els annexos a l’informe, que no devia tenir. “Davant de les dificultats renuncio”, ha dit.

Les cares de somriure de les defenses al final del vídeo, ho diu tot:

Et pot interessar  L'Audiència de Tarragona rebaixa la condemna a Masagué pel cas de les guinguetes de Torredembarra
Publicitat

Opinió

Minut a Minut