Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

VÍDEO | L’avís de Comín a l’Eurocambra: “L’Estat afronta la negociació més transcendent des de la transició”

L'eurodiputat de Junts adverteix Von der Leyen que de la negociació entre l'Estat i Catalunya en depèn “l’estabilitat” d’Europa

|

- Publicitat -

L’eurodiputat de Junts i exconseller de Salut, Toni Comín, ha avisat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que l’Estat afronta la negociació “més transcendent i decisiva des de la transició” per la relació amb Catalunya.

En una rèplica a Von der Leyen durant el discurs sobre l’estat de la Unió, Comín ha dit que durant la Transició espanyola, Europa “va entendre que la negociació era determinant no només per Espanya, sinó també per Europa, i pel seu futur i estabilitat”. L’eurodiputat ha assegurat que, com aleshores, de la negociació actual en dependrà l’estabilitat d’Europa.

Publicitat

Igualment, Comín ha apuntat que “la solució serà sòlida i durable” només si l’Estat espanyol és capaç de basar la resolució del seu conflicte amb Catalunya “en els drets humans, la democràcia, i els drets internacionals civils i polítics, és a dir, el dret a l’autodeterminació“. Per tot plegat, ha cridat la Comissió Europea a seguir els preceptes d’una “eventual negociació” i abordar-ho amb una “actitud responsable i constructiva”.

Et pot interessar  Puigdemont, sobre el posicionament de l’advocat del TJUE: "Si s'acaba confirmant, algú haurà d'explicar l'ús partidista del Parlament Europeu"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut