Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] La iniciativa “Netegem Europa” recull més de 1.000 kg de residus en diverses reserves naturals

|

- Publicitat -

El 18 de setembre la iniciativa “Let’s Clean Europe”, que es podria traduir com “Netegem Europa”, va comunicar que gràcies als seus activistes voluntaris van recollir més de 1.000 quilograms de residus que contaminaven diverses reserves naturals. Concretament, els voluntaris van encarregar-se de netejar s’Albufereta a les Illes Balears, Badia dels Alfacs al Delta de l’Ebre i PNR de la Narbonnaise a Occitània.

La iniciativa es va fer coincidir amb el “World Clean Up Day”, un programa global dirigit a combatre el problema mundial de la deixalla a les platges, i entre altres, té l’objectiu de conscienciar sobre la importància de preservar els espais naturals. Aquesta preocupació pel medi ambient s’ha accentuat amb l’emergència climàtica, i demostra la necessitat de prendre partit a l’hora de protegir el planeta contra la contaminació.

Publicitat

Diverses personalitats participants han comentat la iniciativa. Francesc Vidal, director del Parc Natural del Delta de L’Ebre, ha manifestat que cal donar visibilitat a aquest problema i ha valorat la participació de tots els voluntaris. També ha volgut mencionar les tasques que les entitats duen a terme constantment. Finalment, ha apel·lat la responsabilitat de la indústria i les empreses per preservar el medi ambient.

D’aquesta manera, s’ha destacat la importància d’establir mesures preventives, que redueixin al màxim la contaminació, sensibilitzin a la població sobre la problemàtica existent en els espais naturals i que incentivin un consum de vida responsable i sostenible.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut