Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

VÍDEO | La CUP tampoc no acompanyarà Borràs al TSJC perquè la causa no té a veure amb la “repressió” de l’Estat

|

- Publicitat -

La CUP ha confirmat que tampoc acompanyarà la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, a les portes del TSJC aquest divendres en el judici per les presumptes irregularitats al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes. En una entrevista al ‘Cafè d’idees’ (RTVE), la diputada Eulàlia Reguant ha defensat que no s’han de “barrejar les coses” i que no es pot posar “tot en un mateix sac de repressió política”. I és que des de Junts sí que creuen que aquesta causa s’emmarca en una estratègia de persecució per part de l’Estat.

Tanmateix, Reguant qüestiona que tingui res a veure amb la “repressió” de l’Estat i creu que es jutja una suposada “mala praxi”. Això sí, ha admès que “molt probablement” la causa judicial s’ha vist amplificada per ser qui és. Des d’ERC tampoc no acompanyaran la líder de Junts al tribunal.

Publicitat

Crítiques a Aragonès

Reguant ha expressat la decepció del seu partit amb les polítiques del Govern presidit per Pere Aragonès i ha assegurat que ara no farien president Aragonès. Tot i això, ha justificat la seva decisió de facilitar la investidura d’Aragonès perquè, segons ha dit, era necessari “cremar l’etapa” d’un govern presidit per ERC.

En aquesta línia, la diputada ha avisat que la CUP no té “cap confiança” en aquest Govern i ha qüestionat que l’executiu vulgui refer les relacions amb la seva formació. I és que, per a la diputada, el Govern fa “propaganda” quan la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, anuncia en una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’ que vol contactes discrets amb la CUP.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs de Junqueras contra la decisió d'excloure'l de les eleccions generals del 2019
Publicitat

Opinió

Minut a Minut