Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024
Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024

VÍDEO | Junts no presentarà esmenes a la llei d’amnistia perquè “ha costat molt de pactar” i compleix totes les expectatives

Turull argumenta que no hi apareix la paraula 'lawfare' perquè no és un concepte jurídic penal sinó polític

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha confirmat que el seu partit no presentarà esmenes durant el tràmit parlamentari al Congrés perquè la llei d’amnistia “ha costat molt de pactar” i compleix totes les expectatives de la formació.

En una entrevista a TV3, Turull ha atribuït “gairebé la meitat del text” a aportacions de Junts. També ha explicat que no han signat la llei en el moment d’entrar-la al registre perquè el PSOE ho va preferir fer en solitari. “El PSOE ens ho va demanar perquè no ho feien tots els grups”, ha afegit.

Publicitat

Pel que fa l’absència del concepte ‘lawfare’, Turull ha apuntat que no és un concepte jurídic penal sinó polític, però que en l’article 1 de la llei s’inclouen fets vinculats a la persecució judicial per motius polítics.


Així mateix, ha revelat que va parlar la setmana passada amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, però que no hi va haver acord sobre el contingut de la llei perquè hi havia coses que Junts no veia clares.

Turull també s’ha mostrat satisfet per les “garanties” que preveu la llei perquè els jutges no la intentin esquivar. “El jutge que s’inventi una excusa i no apliqui la llei, estarà prevaricant”, ha avisat. Igualment, ha insistit que “la llei no va de persones, sinó de fets”.

Després que el PSOE hagi calculat que l’amnistia beneficiarà unes 300 persones, Turull ha preguntat d’on surten aquestes xifres. Tot i no voler concretar el càlcul que fa Junts sobre les persones que se’n podrien beneficiar, ha assegurat que el seu partit té com a referència les xifres d’Òmnium.

Et pot interessar  Boye demanarà ajornar les declaracions dels investigats pel Tsunami perquè té un altre judici

Sobre el mecanisme de verificació internacional pactat amb el PSOE, només ha dit que es tracta de persones de l’àmbit europeu, però no ha volgut donar detalls perquè s’ha pactat que sigui secret. De totes maneres, ha dit que “confia molt” en aquest mecanisme.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut