Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

VÍDEO | Junts alerta ERC que la taula de diàleg “envia un senyal estrany” a Europa: “Ens reprimeixen i ens hi fem fotos”

Nogueras carrega contra l'estratègia d'ERC: "Intentar fer millor el que feia Duran no és la solució"

|

- Publicitat -

La cap de llista de Junts pel 23-J, Míriam Nogueras, ha defensat que aniran a la capital de l’Estat a fer les coses d’una manera diferent del que s’ha fet fins ara. “Intentar fer millor el que feia Duran no és la solució”, ha advertit la candidata aquest diumenge en un acte a Sants.

El número 5, Aleix Sarri, ha carregat contra l’estratègia de la taula de diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol: “El senyal més estrany que hem enviat (a Europa) és la taula de diàleg. Per una banda, hem dit que ens reprimeixen i per l’altra ens hi fem fotos“. Ha avisat que “cada pacte amb el PSOE debilita l’independentisme”.

Publicitat

En format de “vermut-tertúlia”, al Parc de l’Espanya Industrial de Barcelona, la candidata de Junts per Catalunya ha defensat que si “tenen la clau” al Congrés dels Diputats “no farem el que ha fet el catalanisme fins ara”. Nogueras ha assegurat que “ja s’ha provat tot” i, en aquest punt, ha apuntat contra l’estratègia d’ERC en els últims anys. “Fa molt temps que creiem que intentar fer millor el que feia Duran i Lleida no és la solució”, ha deixat caure. Per això, si d’ells depèn l'”estabilitat”, s’ha compromès que “res sigui igual ni a Madrid ni a Catalunya”.

La cap de llista al Congrés també ha alertat que “el PSC vol ser clau en aquestes eleccions per a salvar el soldat Pedro Sánchez”. En canvi, ha contraposat que des de Junts volen “servir Catalunya” i els seus interessos, que “no són els dels partits espanyols”.

“Cada pacte amb el PSOE debilita”

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos

El número cinc de la candidatura, Aleix Sarri, ha aprofitat la seva experiència a Brussel·les per a parlar de la projecció internacional de l’independentisme. “El que fem a Catalunya, Madrid i Europa ha d’estar totalment lligat”, ha defensat Sarri, que ha afegit: “Tan important és que guanyem sentències com deixar de legitimar el PSOE. Que diguem que no quan hem de dir que no. Si no, enviem un senyal molt estrany a Europa”. En aquest context, ha reclamat “fer confiança a la gent que ja està seguint la línia de Puigdemont a Madrid”.

Aprofitar l'”escletxa” de les enquestes

El candidat al Senat i líder de Demòcrates, Antoni Castellà, s’ha fixat en les enquestes publicades i ha afirmat que “la tendència diu que probablement tenim una escletxa d’oportunitat perquè Junts digui prou i condicioni tot un Estat”. En aquest sentit, Castellà ha reclamat el vot per al seu partit “per donar la imatge a tot Europa que la majoria social independentista hi continua sent i per a doblegar l’Estat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut