Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

VÍDEO | Junqueras avisa el PSC que s’ha de “reconciliar” amb la societat catalana per poder pactar pressupostos

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha avisat el PSC que primer ha de fer passes per “reconciliar-se” amb el 80% de la societat catalana abans de parlar d’un pacte en els pressupostos. En una entrevista a TV3 simultània amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, Junqueras també ha insistit a demanar a Junts que aprovi els comptes de la Generalitat que “ells mateixos han elaborat”.

“Quan el PSC faci passes en aquestes direccions, segur que hi ha moltes coses amb què ens podem posar d’acord. Però és molt important que primer el PSC tingui voluntat per posar-se d’acord amb la societat catalana”, ha argumentat Junqueras preguntat per si està disposat a aprovar els pressupostos del 2023 amb els socialistes catalans.

Publicitat

En aquest sentit, ha advertit que el 80% està en contra de la repressió, a favor d’una negociació “sincera i franca” amb l’Estat, a favor que el futur polític de Catalunya es decideixi votant, que volen que els trens funcionin i que arribin els fons europeus.

“Fruits” a l’àmbit antirepressiu

El recentment revalidat president d’ERC ha defensat que la taula de negociació ha donat “fruits” en l’àmbit antirepressiu, però ha afegit que no s’ha de convertir en una “subhasta pública” ni en “un exercici d’anar-se posant medalles cada dia”.

En la mateixa línia, Rovira ha dit que el partit serà “molt discret” per no posar en perill el resultat de la reforma del delicte de sedició. “Ens hauria de permetre poder defensar un projecte clarament independentista en una societat democràtica. Anem fent feina i quan hi hagi un acord, ja s’explicarà”, s’ha limitat a dir.

Junqueras ha lamentat, una vegada més, que Junts no segui a la taula de diàleg amb l’Estat. “Com més treballi junt el conjunt de l’independentisme i de demòcrates, més forts serem. Per això és tan trist, preocupant i inquietant que hi hagi independentistes perduts en batalles internes. Desitgem que puguin resoldre els conflictes interns i els casos de corrupció que arrosseguen”, ha dit.

Et pot interessar  ERC demana concrecions al govern estatal en la conversió de la comissaria de Via Laietana en un "lloc de memòria"

Tant Junqueras com Rovira han defensat que a ERC no hi ha convulsió i el president del partit ha assenyalat que els que tenen convulsions són els que es barallen per si han de sortir del Govern, els que tenen casos de corrupció i el 3%, i els que no saben gestionar Rodalies a Catalunya.

Visites del PSOE a l’exili 

Rovira ha assegurat que mai ha rebut cap visita del PSOE des que és a l’exili per oferir-li tornar. “Si haguessin vingut, m’hi hauria assegut per explicar la repressió constant que vivim. Tenen prevenció de reunir-se amb representants que hem estat involucrats en l’1 d’octubre”, ha dit per després afegir que desconeixia la visita que Carles Puigdemont assegura haver tingut.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut