Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Els tripijocs de la fiscal de l’Estat perquè Zoido acabi canviant un ‘Sí’ per un ‘No’

A més, compta amb la passivitat i permissivitat del president de la sala del TS, Manuel Marchena

|

- Publicitat -

L’exministre de l’Interior Juan Ignacio Zoido es va desvincular ahir durant la seva declaració al Tribunal Suprem del dispositiu de seguretat dissenyat pels cossos de seguretat estatals per l’1-O. Segons experts en dret, la declaració dels exmembres del govern espanyol van ser una declaració “més típica d’un investigat que d’un testimoni”. Fins i tot, malgrat estar obligats a dir la veritat, el conseller d’Interior, Miquel Buch ha desmentit “rotundament” que els Mossos d’Esquadra tinguessin una “implicació mínima” en l’operatiu de l’1-O, tal com sí que va dir el ministre tot i “llacunes” mentals sobre la qüestió, parafrasejant el mateix Buch.

I, tal com es veu en aquest vídeo, certament la declaració del ministre semblava la d’un acusat que ha pactat les preguntes amb el seu advocat, en aquest cas la Fiscalia de l’Estat. Aquesta sensació constant té un moment concret que podria fer més evident aquest fet: quan la fiscal Consuelo Madrigal condueix el testimoni perquè acabi responent el que ella vol.

Publicitat

Concretament, quan pregunta si l’1-O es podria haver evitat tal com demanava la resolució judicial, Zoido contesta que “Sí”. Madrigal, visiblement sorpresa i amb un xic de confusió, gira la pregunta perquè l’exministre acabi contestant que “No”. I tot això davant la passivitat i permissivitat del president de la sala del TS, el jutge Manuel Marchena.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut