Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] El Sindicat de Llogateres irromp a l’acte de la ministra Sánchez: “Prou pujades!”

|

- Publicitat -

El Sindicat de Llogateres i Llogaters ha irromput en un acte de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a l’estació de Sants de Barcelona per reclamar un decret d’urgència per regular els lloguers i acabar amb les pujades de preu abusives, en un context d’inflació rècord.

En ple acte, una veïna afectada per l’increment de preu a la finalització dels contractes ha interpel·lat la ministra per exigir-li que aturi les pujades en el torn de preguntes de la presentació. Ha sigut llavors quan el grup d’activistes del Sindicat de Llogateres ha intentat obrir-se pas al crit de ‘Reguleu els lloguers’ i amb cartells on es podia llegir “Prou pujades”.

Publicitat

Els guardes de seguretat i de Mossos d’Esquadra han impedit que entressin i els han dirigit a una zona apartada al costat de la carpa. Els activistes s’han quedat fora i han parlat amb Sánchez en acabar l’acte durant uns minuts. Principalment, li han retret que fa quatre mesos que intenten reunir-se amb ella per tractar la política d’habitatge estatal. Sánchez ha promès que l’executiu espanyol hi està treballant.

“Una incompetent o està capturada pel lobby immobiliari”

“Aquest govern està immòbil i no fa res, hem vingut aquí a exigir al govern espanyol un decret d’urgència que congeli els lloguers fins que s’aprovi la llei d’habitatge”, ha reclamat la portaveu del Sindicat de Llogaters Carme Arcarazo, que ha recordat el cas d’Escòcia, que ha anunciat que congelarà fins al març els preus dels contractes d’arrendament de pisos.

Arcarazo ha lamentat que la ministra només hagi donat “excuses” en la seva conversa i ha assegurat que Sánchez o bé és “una incompetent o està capturada pel lobby immobiliari”. La portaveu del sindicat ha assegurat que la titular de Transports és “l’última responsable” que “milers” de llogaters estiguin rebent propostes de pujades de lloguer “de més de 300 euros” un cop s’acaben els contractes, fet que els força a marxar. “Davant de la inoperància, ens hem vist obligats a interrompre l’acte per demanar que actuï ja”, ha dit.

Et pot interessar  El Sindicat de Llogateres vol que s'apliqui l'índex "més efectiu" per abaixar lloguers i s’impulsi un règim sancionador
Publicitat

Opinió

Minut a Minut