Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

[Vídeo] El PSC insinua que ERC negociava votar ‘Sí’ a l’estat d’alarma a canvi de no celebrar la comissió d’investigació sobre les residències

|

- Publicitat -

El diputat del PSC Raül Moreno ha deixat caure una bomba avui des de la tribuna del Parlament de Catalunya. Durant la seva intervenció, en clau de política espanyola, ha estat molt crític amb Esquerra pel seu ‘No’ a la pròrroga de l’estat d’alarma després que els republicans no hagin arribat a un acord amb el Gobierno més progressista de la història, el de coalició entre PSOE i Podemos, que ha acabat pactant amb la ultradreta de Ciudadanos.

Moreno ha dit que “és partidista” utilitzar la comissió d’investigació a la gestió de les residències en temps de pandèmia com a “moneda de canvi” i ha deixat entendre que ERC s’havia ofert a donar el seu ‘Sí’ a Madrid a canvi que aquesta comissió no se celebrés, ja que és una competència en mans de les conselleries dels republicans.

Publicitat

De fet, el president Quim Torra va decidir treure la gestió de les residències a Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, i atorgar-la a Salut, en mans d’Alba Vergés, després que es produïssin als centres catalans de gent gran 1.178 defuncions per la Covid-19 a principis d’abril.

Moreno diu que “voler intercanviar el silenci de l’oposició per un suport a una mesurà com l’Estat d’alarma” és indigne i acaba celebrant que ERC “hagi rectificat, tard, com sempre, segurament forçada per una majoria parlamentària”. Unes greus acusacions que haurà de justificar segur un cop dites en tribuna.

Et pot interessar  Illa qualifica de "coseta electoral" la proposta d'Aragonès d'una conselleria específica per al català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut