Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

VÍDEO | El ministre finlandès d’Afers Europeus es posiciona en català sobre l’oficialitat: “És massa aviat per prendre una decisió”

"Soc un gran amic de la cultura catalana. Junts hem de defensar la diversitat lingüística de la Unió Europea", ha matisat Anders Adlercreutz, tot i allunyar l'oficialització

|

- Publicitat -

El ministre finlandès d’Afers Europeus, Anders Adlercreutz, s’ha posicionat sobre l’oficialitat del català a la Unió Europea i ho ha fet, precisament, en aquesta llengua. “Soc un gran amic de la cultura catalana. Junts hem de defensar la diversitat lingüística de la UE, però també hem de conèixer les conseqüències de les nostres decisions”, ha afirmat. Tanmateix, ha qüestionat que ara sigui el moment ideal. “És massa aviat per prendre una decisió avui“, ha dit en una atenció als mitjans de comunicació.

Publicitat

Per la seva banda, la secretària d’Estat del Ministeri d’Afers Europeus de França, Laurence Boone, ha negat que el país tingui “por” a les conseqüències que l’oficialitat del català, el basc i el gallec pugui tenir al seu territori. Boone ha dit que França està “a favor” que tothom pugui fer servir la seva llengua, però que probablement demanarà “un estudi jurídic per veure com acomodar la proposta d’Espanya”. Al seu torn, els representants d’Eslovènia i Irlanda han estat els que més suport han mostrat a la proposta.

Et pot interessar  El missatge de Guardiola demanant el 'sí' per l'oficialitat del català triomfa a Suècia
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió