Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

VÍDEO | El jutge que discrimina el català torna a fer de les seves impedint que uns investigats declarin en català

|

- Publicitat -

Flagrant cas de discriminació lingüística als jutjats de Barcelona, on el magistrat conegut per ser el jutge que més discrimina el català, ha suspès la declaració de 7 persones investigades per aturar un desnonament perquè volien declarar en català. Les imatges, que ‘TV3’ ha avançat en exclusiva, mostren com el magistrat, amb actitud dèspota, suspèn una per una les declaracions de les persones investigades per respondre que volen afrontar la vista en català; també es veu com interromp sense parar i sense fer cap mena d’intent per entendre-la, una de les investigades que, precisament, intentava explicar-li al magistrat que havia signat un paper conforme comptaria amb un intèrpret.

“Sembla que no vol parlar en castellà, per tant, se suspèn la present declaració” o “Si vol dirigir-se a mi, pot fer-ho en castellà. No entenc el català“, són algunes de les perles que el titular del jutjat número 12 de Barcelona, Sergio Escalona, ha deixat anar a les 7 persones investigades des del passat mes de juliol per intentar aturar un desnonament i que, arran d’aquesta discriminació lingüística, veuen com la repressió judicial cap a elles continua allargant-se. El que fa el jutge és suspendre les declaracions de les persones investigades i designar un intèrpret del català, tot i que, tal com pot veure’s a les imatges, el magistrat insisteix en la possibilitat de declarar en castellà al·legant més rapidesa i agilitat.

Publicitat

La defensa de les investigades ha presentat una queixa al Consell General del Poder Judicial denunciant una vulneració de drets lingüístics, ja que diverses lleis reconeixen el dret a expressar-se en la llengua pròpia davant la justícia, un dret que el jutge menysprea i vulnera reiteradament. La plataforma antirepressiva Alerta Solidària assegura que el jutge és “reincident en intimidar aquelles persones que volen actuar davant seu en català”, tot lamentant quantes persones hauran renunciat al seu dret a expressar-se en català perquè el magistrat s’excusa dient que no l’entén, malgrat que fa 6 anys que ocupa la plaça a Barcelona.

Et pot interessar  Greu discriminació lingüística: fan fora una clienta catalanoparlant d'una perruqueria al crit de "Estamos en España"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut