Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

[Vídeo] El discurs de Forcadell que enfurismarà els seus repressors: “Visca la República catalana!”

La presidenta del Parlament engarjolada per Espanya recorda que just avui fa 5 anys que va ser investida “més de la meitat els he passat a la presó”

Gerard Sesé
Gerard Sesé 26/10/2020
Pla mitjà de Carme Forcadell sortint caminant de la presó de Mas d'Enric el 17 de febrer del 2020 Autor @marcpuigperez

Carme Forcadell, la presidenta del Parlament engarjolada per la repressió espanyola contra els catalans, ha recordat en un vídeo que avui fa 5 anys que va ser elegida presidenta del Parlament.

Des d’un espai obert, al·legòric de la llibertat que ara no té per la decisió de la justícia espanyola amb set de venjança, Forcadell ha gravat un missatge que posarà nerviós els seus repressors.

La represaliada torna a defensar la seva gestió com a màxim responsable de la cambra catalana: “No podem permetre que la censura entri al parlament, no ha de ser un òrgan censor. En un Parlament s’ha de poder parlar de tot, l’únic límit per al debat ha de ser el respecte als drets humans”.

Així mateix, sense por, ho torna a fer: “Deixeu-me acabar amb les mateixes paraules que dir quan vaig ser elegida presidenta del Parlament: visca la democràcia, visca la sobirania popular i visca la república catalana”.

Forcadell recorda que exercir el seu càrrec “va ser un honor i un orgull” tot i que d’aquests 5 anys que han passat “n’he passat més de la meitat a la presó”.

Relacionats