Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] El català està en perill? Les xifres clau per conèixer la realitat sociolingüística als PPCC

|

- Publicitat -

La salut del català torna a ser tema d’interès entre estudiosos i de conversa als mitjans i a la societat catalana en general.

Ara fa uns dies, Plataforma per la Llengua publicava el seu últim estudi InformeCat, que recopila 50 dades rellevants sobre el català. Tanmateix, també fa una setmana la Generalitat publicava l’EULP 2018, és a dir, l’enquesta d’usos lingüístics de la població. A més, fa 15 dies TV3 emetia un ’30 minuts’ dedicat també a la llengua i el seu estat actual arreu dels Països Catalans.

Publicitat

Àdhuc, recentment s’ha iniciat la campanya “No em canviïs la llengua” sobre persones nouvingudes a Catalunya que demanen que se’ls parli en català i no en castellà.

Fins i tot, avui el Mundo publica en portada una notícia tergiversada sobre l’activitat de Plataforma per la Llengua i al programa de Gabriel Rufián, La Fábrica, durant l’entrevista a Tomás Guasch, es criticava la immersió lingüística a Catalunya i abraçava la idea Carles Francino en un article seu a El Periódico.

Tot aquest conjunt de dades i xifres les ha unit el periodista i politòleg Gerard Sesé al seu canal de Youtube on explica de manera diàfana i entretinguda la salut del català, com hi ha un Estat i unes ideologies contràries i que pretenen liquidar-lo i visualitza com la gent que ha après català i s’ha integrat amb la llengua acaba estimant també el país. Un vídeo que ha estat compatit per centenars d’usuaris a les xarxes, avalat l’ONG del català, Plataforma per la Llengua, i que aquí podeu veure íntegrament:

Et pot interessar  La CUP proposa una agència pública de traducció i doblatge de productes audiovisuals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut