Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

VÍDEO | El Barça insta a compartir el català en un Camp Nou ple a vessar el dia de Sant Jordi

El Barça i Òmnium s'alien per treure la llengua pel català i reivindicar-ne la importància en el món de l'esport

|

- Publicitat -

La diada de Sant Jordi ha deixat imatges per recordar, com ara les riuades de gent que passejaven pels carrers de les principals ciutats catalanes, o les paradetes de llibres i roses acaparades de públic. Una altra de les imatges que quedarà pel record és la que es va veure durant el partit del FC Barcelona i l’Atlètic de Madrid, amb el Camp Nou ple a vessar i un collage que insta el públic a compartir la llengua catalana. L’acció s’emmarca en la campanya que l’entitat Òmnium Cultural du a terme per tal de promocionar la llengua catalana, anomenada ‘L’esport treu la llengua‘, el manifest de la qual va estar sumant signatures durant el dia d’ahir.

La campanya d’Òmnium reivindica la llengua catalana com l’element que cohesiona les federacions, clubs, esportistes, entrenadors, entrenadores, àrbitres, periodistes, famílies i aficions, tot defensant que compartir la llengua “ens fa una societat més oberta i inclusiva”. A la vegada, però, l’entitat exposa les alarmants xifres de l’ús social del català, les quals demostren una clara davallada, i reivindica que tothom pugui aprendre’l i parlar-lo, especialment a l’hora de jugar a esports. Finalment, insta el món de l’esport a ser un referent davant la societat i les noves generacions, motiu pel qual és necessari activar-se i col·laborar per augmentar l’ús del català als equips del país.

Publicitat

El Barça, com no podia ser d’altra manera, s’ha unit a la campanya i, a banda d’habilitar punts on signar el manifest, va sorprendre tothom amb una pancarta gegant on s’instava el públic a compartir la llengua catalana. Un gest que ha donat una enorme visibilitat a la llengua i que servirà perquè els més joves deixin de veure el català com un idioma mort o sense sortides, i que comencin a fer-lo servir perquè és l’idioma del seu equip.

Et pot interessar  La Fiscalia de la censura: demana dos anys de presó pels tuitaires que van criticar la família que volia el 25% de castellà a Canet
Publicitat

Opinió

Minut a Minut