Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

[Vídeo] Denuncien un muntatge policial per a detenir dos joves que repartien informació d’Anonymous

Via independència aconsegueix vídeos que tomben les acusacions d’aldarulls i atemptat contra l’autoritat

Gerard Sesé 02/11/2020
Els dos joves catalans d'Anonymous detinguts

Els aldarulls que van provocar els negacionistes i grupuscles d’ultradreta encara porten cua. Resulta que els Mossos d’Esquadra haurien aprofitat els aldarulls de la nit del divendres 30 d’octubre per a detenir un parell de joves catalans que tan sols repartien informació d’una trobada internacional d’Anonymous.

Així ho ha explicat l’associació Via Independència en exclusiva a La República: resulta que els dos joves de 22 anys, en Billy I el Joel, estaven repartint uns flyers de la concentració anual que duu a terme l’organització internacional d’informàtics que se celebrarà el 5 de novembre sota el nom de “Million Mask March” a l’Avinguda Meridiana de Barcelona a les vuit del vespre.

Concretament, es trobaven a la plaça del Duc de Medinaceli, on hi havia la concentració del món cultural, ja que està al costat de l’edifici del departament de Cultura de la Generalitat. Així doncs, els dos joves es trobaven molt lluny dels incidents a via laietana i plaça Sant Jaume.

Tal com explica Via Independència en exclusiva al nostre mitjà, els testimonis allà presents van veure i gravar com els Mossos van detenir els dos joves tan sols per a repartir els flyers d’Anonymous.

Tot i això, els dos joves van passar la nit a comissaria acusats de “desordres públics” i “atemptat contra l’autoritat” i detinguts, amb l’ajuda de la Urbana de Barcelona, fent-los estirar al terra.

Davant de les evidències de l’atestat, finalment han quedat en llibertat i només seran jutjats per “resistència”. Ara doncs, estan en llibertat a l’espera de ser citats per anar a judici. Via Independència, a més, també denuncia altres negligències: els dos detinguts s’han quedat sense mòbil, encara confiscat pels Mossos.

Aquest és el moment de la detenció un dels vídeos que ha fet servir Via Independència en exclusiva.