Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Contingut inèdit d’Octuvre que demostra la brutalitat dels Mossos i la protecció dels jutges

|

- Publicitat -

Octuvre treu a la llum un vídeo inèdit d’una actuació policial indiscriminada i totalment aleatòria per part dels Mossos d’Esquadra en el marc de les protestes postsentència.

Marta Sibina, fundadora de la plataforma juntament amb Albano Dante Fachin, explica com tres furgons de mossos van acorralar quatre manifestants pacífics quan ja s’havia dissolt la protesta. Tres d’ells poden fugir, però un d’ells, Jordi, és colpejat agressivament per un grup d’agents, deixant-li un trau al cap.

Publicitat

Amb l’ajuda del Centre de Defensa dels Drets Humans Iridia, l’agredit va denunciar els mossos. Segons explica el jove manifestant, mentre ell cridava de dolor, els agents li deien: “No cridis, maricona”. La gravació va permetre localitzar el número de furgó dels policies i, per tant, fer possible la identificació dels mossos. Tot i que se’ls va prendre declaració, la jutgessa Isabel Hernando va arxivar el cas, perquè no hi veia delicte en la brutal agressió a Jordi. Fins i tot, va deixar caure que el trau se l’havia fet sol o conseqüència de la manifestació, encara que no hi havia aldarulls ni barricades al carrer.

Els arguments de la jutgessa —que ratifiquen tres altres jutges després— són insultants i demostren el posicionament de la “justícia” a favor dels policies, però l’excel·lent feina d’Iridia i Octuvre aporta llum sobre el cas i desmunta la versió oficial. Una vegada més, es demostra la impunitat dels cossos policials, que compten amb la protecció dels jutges.

Per acabar, demanen difusió del vídeo i col·laboració per ajudar a cofinançar la tasca d’Iridia, per tal que puguin continuar defensant els drets de la ciutadania de manera gratuïta.

Et pot interessar  Mossos de proximitat: la Policia Local dels pobles petits del Baix Empordà

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut