Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Clara Ponsatí: “La unitat per no fer la independència no ens cal”

|

- Publicitat -

El presentador de l’APM, Joel Díaz, ha viatjat a Perpinyà per parlar amb la consellera d’Educació durant el referèndum d’octubre del 2017. Clara Ponsatí parla de la unitat de l’independentisme, la taula de diàleg i el Consell de la República, entre altres temes.

L’entrevista comença amb un clàssic “Com estàs?” i Ponsatí contesta que està bé. Una resposta que Díaz aprofita per alliçonar-la amb sorna: “No queda gaire bé que una persona a l’exili digui que està bastant bé, se suposa que heu de fer pena”. “No hem de fer pena”, assegura la consellera legítima, que dona a entendre que l’independentisme a l’exili es manté ferm.

Publicitat

Quan li pregunta si se’n penedeix d’haver participat a l’1-O, ara que la independència no és una realitat contesta: “Des del punt de vista del meu benestar personal, sí, me’n penedeixo”. I afegeix que s’ha sentit una mica estafada amb la materialització dels resultats de la consulta. “Vas entrar de la mà del PDeCAT i home ara…”, comenta burleta, Díaz. “Existeix?”, demana, rient, Ponsatí.

“Segurament es pensaven que seria tot més fàcil”, afirma l’eurodiputada i Díaz enraona que pensar així “és no conèixer en absolut l’Estat espanyol”. Amb picardia, ella diu que “l’historiador és en Junqueras”. Tot i que en un primer moment es mostrava escèptica amb el Consell de la República, admet la seva participació en les eleccions, a les quals ha quedat la segona.

Així mateix, assegura que les forces independentistes es troben unides, però remarca que calen més elements. “La unitat per no fer la independència no ens cal”. Pel que fa als indults, els considera sospitosos. “Els regals a la vida no existeixen i menys del rei”, expressa. En la mateixa línia, desconfia de l’eficàcia de la taula de diàleg per arribar a un resultat fructífer per Catalunya.

Et pot interessar  ERC i PSOE decideixen aparcar la taula de negociació de governs fins després del 12-M i el 9-J

Publicitat

Opinió

Minut a Minut