Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

VÍDEO | Cas fora de càmera: Els policies acusats d’apallissar un antifeixista a Via Laietana a judici

|

- Publicitat -

Arrenca el judici pel cas fora de càmera. Roger, l’antifeixista acusat d’un delicte d’atemptat contra l’autoritat, ha mantingut la seva versió: dos policies nacionals van apallissar-lo a l’interior de la Prefectura de Via Laietana de Barcelona el novembre del 2017. Així mateix, el jove ha defensat que no els va dir res, que no sap per què el van detenir i que dins de la comissaria li van donar bufetades i puntades.

Encreuament de denúncies

Publicitat

Tot i els fets que denuncia, el manifestant s’enfronta a penes de fins a 3 anys de presó, ja que els agents —juntament amb la fiscalia— l’acusen d’un delicte d’atemptat contra l’autoritat. Els policies espanyols han insistit a dir que el noi els va insultar sense motiu des de la vorera quan tornava d’una manifestació antifeixista i que en demanar-li que s’identifiqués els va colpejar.

Tanmateix, la defensa insisteix que és un relat fals i demanen 4 anys de presó i 5 d’inhabilitació per un delicte contra la integritat física i moral i un delicte de lesions lleus, amb l’agreujant d’abús de superioritat.

Mostres de suport

Un grup de persones s’ha reunit a les portes del TSJC per fer costat a Roger. “Tota la força al company del cas “Fora de Càmera que avui afronta un judici polític per l’abús de dos policies nacionals, que el van detenir i colpejar a la Jefatura de Via Laietana”, ha piulat Alerta Solidària, que ha seguit de prop el procés judicial. “Mai caminaràs sol, Roger! Prou repressió!”, ha reivindicat Òmnium Cultural.

Et pot interessar  ERC celebra l'ajornament del judici per l'1-O però reclama l'aplicació de l'amnistia a Jové, Garriga i Salvadó
Publicitat

Opinió

Minut a Minut