Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] Camil Ros no demana l’absolució dels encausats per l’1-O: “Les sentències han de ser proporcionades”

El secretari general de la UGT a Catalunya també demana als independentistes aprovar els pressupostos de Pedro Sánchez

|

- Publicitat -

El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, no ha reclamat l’absolució pels encausats per l’1-O sinó que ha demanat que les sentències siguin “proporcionades”.

A més, ha demanat al Tribunal Suprem que no visqui “aïllat” de la situació política. El líder sindical ha afirmat que la resolució judicial sobre l’1-O serà la que tingui “més impacte” en la vida social, política i econòmica en tota la història de la democràcia espanyola. Per això, el secretari general de la UGT ha demanat “proporcionalitat” si és que “es vol veritablement la concòrdia i la cohesió”.

Publicitat

Ros ha criticat que hi ha elements de l’acusació que no se sostenen i ha afirmat que el 2018 ha estat un any “bastant desastrós” per la judicatura. Més enllà de la presó preventiva als dirigents independentistes, el líder de la UGT també ha lamentat la sentència de la Manada i la de l’impost de les hipoteques. D’altra banda, Ros ha fet una crida a posar el fre a l’auge de l’extrema dreta.

Suport a Sánchez i els pressupostos

Ros, a més, ha fet una crida a les forces polítiques perquè busquin acords que permetin aprovar els pressupostos generals de l’Estat i els pressupostos de la Generalitat. Segons ell, només amb els comptes acordats es podran contrarestar les retallades i ha sentenciat que donar suport a Sánchez no suposa renunciar a res.

Et pot interessar  El talp de la Guàrdia Civil als Mossos per l’1-O, detingut per blanqueig de capitals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut