Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

VÍDEO | Botran posa sobre la taula la victimització de l’espanyolisme: “Ja n’hi ha prou de dir mentides”

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP, Albert Boltran, recorda al Congreso l’episodi del diputat del PP, Josep Bou quan va polititzar l’accident del seu cotxe que es va incendiar.

Fa el recordatori per fer una comparativa amb la victimització sistemàtica de la llengua de l’espanyolisme respecte a les aules catalanes. Des de les pedres a la motxilla, les alumnes que no poden anar al lavabo, els espies al pati, o bé, la setmana l’apartheid. Boltran Critica “els seus autors són de vegades portaveus públics, a vegades d’incògnit” i aprofita per denunciar que aquesta setmana sabíem que un estudiant que deia que “a Catalunya si parlaves en castellà no t’atenien a les botigues. Resulta després que aquest espontani estudiant, ara, cobra 56.000 euros a l’Ajuntament de Madrid com assessor del senyor Almedia, militant de les NNGG”.

Publicitat

Acaba culminant la seva intervenció amb contundència: “Res del que diuen sobre llengua a Catalunya i als Països Catalans és veritat, són tot mentides”. Seguidament, ha afegit un munt de sinònims a mentides. I envia un missatge a tots els membres del PP i dels partits espanyolistes i també als jutges i jutgesses: “Deixin de mentir sobre la llengua i treguin les seves mans brutes d’ella”.

Et pot interessar  Catalanofòbia del cònsol equatorià a les Balears: afirma que la llengua "discrimina", "segrega" i "roba oportunitats"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut