Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

[Vídeo] Botran fa un ‘Tardà’ al Congreso i retrata la repressió de l’Estat contra el català

El diputat de la CUP al Congreso força la censura de Meritxell Batet, que no el deixa parlar en català

Gerard Sesé
Gerard Sesé 17/11/2020
Pla tancat d'Albert Botran i Joan Tardà participant en una de les xerrades del Fòrum Republicà del Sobiranisme Progressista, el dissabte 14 de desembre de 2019. (Horitzontal)

Avui al Congreso a Madrid, Albert Botran, diputat de la CUP i membre de Poble Lliure ha fet un “Joan Tardà” i ha forçat que el censuressin per parlar català.

El molinenc ha intervingut íntegrament en català per parlar, justament, del retrocés de la nostra llengua per culpa del menysteniment de l’Estat. Però no ha pogut articular més de tres frases seguides perquè la presidenta del Congreso, Meritxell Batet, li apagava el micro. A més, la catalana li insistia i exigia que havia de canviar al castellà, amb l’aplaudiment de fons dels diputats més ultres.

Després de quatre vegades, Botran ha hagut d’abandonar la tribuna per ordres de Batet. Un espectacle lamentable que evidencia el tracte de l’Estat cap el català.

Botran recordava a les xarxes: “Avui al Congrés es presenta una iniciativa que pretén imposar, encara més, el castellà per damunt del català” i afegia “exemple ben viu d’aquest nacionalisme lingüístic espanyol són els usos en aquesta cambra: m’han tret la paraula”.

Aquesta censura també la va fer Joan Tardà l’any 2013 quan parlava de l’assassinat del valencià Guillem Agulló. Aquí us deixem els dos vídeos: