Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

[Vídeo] Botran fa un ‘Tardà’ al Congreso i retrata la repressió de l’Estat contra el català

|

- Publicitat -

Avui al Congreso a Madrid, Albert Botran, diputat de la CUP i membre de Poble Lliure ha fet un “Joan Tardà” i ha forçat que el censuressin per parlar català.

El molinenc ha intervingut íntegrament en català per parlar, justament, del retrocés de la nostra llengua per culpa del menysteniment de l’Estat. Però no ha pogut articular més de tres frases seguides perquè la presidenta del Congreso, Meritxell Batet, li apagava el micro. A més, la catalana li insistia i exigia que havia de canviar al castellà, amb l’aplaudiment de fons dels diputats més ultres.

Publicitat

Després de quatre vegades, Botran ha hagut d’abandonar la tribuna per ordres de Batet. Un espectacle lamentable que evidencia el tracte de l’Estat cap el català.

Botran recordava a les xarxes: “Avui al Congrés es presenta una iniciativa que pretén imposar, encara més, el castellà per damunt del català” i afegia “exemple ben viu d’aquest nacionalisme lingüístic espanyol són els usos en aquesta cambra: m’han tret la paraula”.

Aquesta censura també la va fer Joan Tardà l’any 2013 quan parlava de l’assassinat del valencià Guillem Agulló. Aquí us deixem els dos vídeos:

Et pot interessar  Carrizosa té la barra de dir que "la llengua majoritària dels catalans és el castellà"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut