Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Borràs a Soto del Real: “Vivim en un Estat més garantista amb els ossos d’un dictador que amb els drets dels diputats”

|

- Publicitat -

La portaveu de JxCAT al Congrés, dels Diputats, Laura Borràs, ha denunciat aquest dimecres a les portes de Soto del Real la “vulneració dels drets” dels diputats de JxCAT suspesos. “Vivim en un Estat més garantista amb els ossos d’un dictador que dels drets dels seus diputats”, ha afirmat després que aquest dimecres la Mesa del Congrés hagi reblat la decisió de suspendre Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull i de forma “incomprensible” els ha negat també la possibilitat de rebre el sou que els pertocaria des del dia que van ser elegits, el 28-A, fins a la seva suspensió. Borràs també ha ironitzat sobre el fet que el PSOE vengués la designació de Batet i Cruz com a presidents del Congrés i del Senat com un gest de distensió, i ha recordat que el president espanyol no s’ha posat en contacte amb JxCAT de cara a la investidura.

Publicitat

Borràs ha fet aquestes manifestacions després de reunir-se –juntament al portaveu de JxCAT al Senat, Josep Lluís Cleries i la diputada Míriam Nogueras- amb els diputats suspesos de JxCAT: Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull.

La reunió ha tingut lloc abans de l’entrevista que la portaveu de JxCAT mantindrà aquest dijous amb el rei Felip VI a La Zarzuela en el marc de la ronda de contactes del monarca per a la proposta d’un candidat a la presidència del govern espanyol.

JxCAT havia designat com a representant a aquesta ronda Jordi Sànchez, però la prohibició del Suprem de deixar-lo sortir de Soto del Real va portar la formació a substituir-lo per Borràs.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya

Segons la portaveu de JxCAT al Congrés la reunió serà una ocasió per “dialogar” amb el rei Felip VI i “recordar-li que hi ha presos polítics”.

En tot cas ha afirmat que per ara mantindrà en l’àmbit de la privacitat el que preveu traslladar al rei Felip VI i, com la resta de grups, després compareixerà per explicar els seus plantejaments.

Durant la reunió amb els diputats, Borràs, Nogueras i Cleries informat Sànchez, Rull i Turull de la decisió de la Mesa del Senat de no modificar la majoria absoluta de la cambra fruit de la seva suspensió i de negar-los també la possibilitat de percebre el sou de diputats des del 28-A fins al dia en què l’òrgan de govern del Congrés els va apartar de les seves funcions.

En aquest sentit ha ironitzat sobre el fet que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, vengués com un gest de diàleg el nomenament de Meritxell Batet i Manuel Cruz, dos catalans, com a president del Congrés i del Senat. “Si aquesta és la seva idea de diàleg és evident que és absolutament diferent de la nostra”, ha dit.

Borràs, per contra, no ha volgut abordar la possibilitat que Sànchez, Rull i Turull renunciïn a l’escó i siguin substituïts per altres membres de la llista de JxCAT.

“El respecte per les majories parlamentàries hauria de ser sense fissures per part de tots els demòcrates, i demanar que abandonin l’escó ens sembla una mesura dramàtica per als nosaltres companys que veuen els seus drets pulveritzats”.

“Ells van dir que es presentaven per exercir la política i que això no és un gent simbòlic, i el que cal fer és que tots els demòcrates ens unim per respectar la voluntat popular”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut