Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

[Vídeo] Bloquegen un bus al monument a Colom per protestar contra el turisme massiu

|

- Publicitat -

El turisme massiu torna a col·lapsar els carrers de Barcelona. La pandèmia va convertir-se en un miratge que obria la porta a repensar el model turístic. Tanmateix, l’Assemblea de Barris pel Decreixement Turístic (ABDT) constata que totes les promeses de diversificació de l’economia de l’Ajuntament “han quedat finalment en paper mullat”. “Només era una estratègia per guanyar temps i reforçar el sector turístic”, lamenten.

Per això, els membres de l’Assemblea han protestat a Drassanes contra el turisme massiu. Durant mitja hora han bloquejat un bus turístic de la línia vermella a l’altura del monument a Colom i han desplegat pancartes amb el lema ‘Menys turisme, més vida’ i ‘Stop aBús Turístic’.

Publicitat

Dani Pardo, membre de l’ABDT, creu que el retorn del turisme massiu és “innegable” des de fa setmanes a la capital catalana, com ho són també tots els seus impactes socials i ambientals. “Expulsió del veïnat, contaminació de l’aire, massificació de carrers i places, desaparició del comerç de proximitat i concentració laboral en un sector especialment explotador i precaritzador“, ha exposat Pardo. Així mateix, denuncia “l’aposta descarada” de la promoció turística amb fons públics.

“Tenim uns lobbies turístics més envalentits que mai. I uns barris de Barcelona que no només estan igual que fa tres anys, sinó que encara poden empitjorar”, ha apuntat el membre de l’ABDT. “La d’avui és la primera acció simbòlica, però si no hi ha resposta, sortirem amb més força. La situació és insostenible”, ha avisat Pardo.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut