Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[Vídeo] Bassa: “La governabilitat d’Espanya m’importa un rave”

|

- Publicitat -

ERC ha optat perquè al seu discurs al ple d’investidura d’avui no el realitzés el seu líder a Madrid, Gabriel Rufián, sinó que la germana de la presa política Dolors Basa, es dirigís al Congreso.

Bassa, amb un discurs contundent i emotiu, ha posat de manifest les contradiccions de la decisió d’ERC i, fins i tot, totes les conclusions que desprenien les seves paraules no avalaven l’abstenció. Així i tot, Bassa ha dit que gestionaven la ràbia i la frustració optant per “no ser com ells” (en referència a la dreta) i apostant pel diàleg. El discurs de la republicana ha estat constantment interromput i, fins i tot, s’ha pogut sentir clarament com li cridaven “colpista”.

Publicitat

La diputada al Congrés d’ERC ha afirmat que s’abstindrà a la segona volta de la investidura de Pedro Sánchez per donar una “oportunitat al diàleg” i ha exigit la llibertat immediata del president d’ERC, Oriol Junqueras i la nul·litat de la sentència de l’1-O. La germana de l’exconsellera Dolors Bassa empresonada per l’1-O ha titllat el PSOE de “botxí” i que ha estat “còmplice” de la “violència policial” de l1′-O. La diputada republicana ha dit que per ella, personalment, no l’importa un “rave” la governabilitat d’Espanya però que creuen en el diàleg. La intervenció de Bassa ha rebut crits de la bancada de PP, Vox i Cs. En concret se l’ha titllat de “colpista” i s’han fet consignes a favor dels cossos policials.

Et pot interessar  Aragonès colla els comuns pels pressupostos: "Vostès trien si avancem o si retrocedim"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut