Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

VÍDEO | Asens confia que Junts farà possible la investidura de Sánchez: “És una oportunitat històrica”

"Quan Puigdemont diu que els qui el menyspreaven ara el venen a buscar, té part de raó", ha reconegut el negociador de Sumar

|

- Publicitat -

L’exdiputat dels comuns al Congrés i negociador de Sumar amb Junts, Jaume Asens, ha afirmat que no entén la llei d’amnistia com una “condició prèvia” per negociar la investidura sinó com la condició “central” perquè el partit de Carles Puigdemont permeti que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, sigui investit president del govern espanyol.

“Jo vaig entendre que l’amnistia és la condició per a la investidura, no la prèvia per parlar-ne. Que és el pagament per donar els seus vots”, ha dit Asens aquest dimecres al matí a Onda Cero. Posteriorment, en una altra entrevista a TV3, l’exdiputat ha insistit que “negociar i investir és el mateix partit”. “Hi ha partit. Estem davant una oportunitat històrica”, ha afegit.

Publicitat

Pel negociador de Sumar les exigències plantejades per Puigdemont a la conferència són “màxims”, ha remarcat, però ha assegurat que el plantejament de l’amnistia està dins la Constitució. “Tampoc descarto altres vies que puguin assolir el mateix efecte que tinguin un altre nom. Crec que no hem de quedar-nos atrapats en el nom. Hi ha diferents possibilitats per intentar passar pàgina, curar les ferides dels fets de 2017 i anar al terreny polític”, ha argumentat.

Tanmateix, Asens ha reiterat que la llei d’amnistia és “una fórmula constitucional i democràtica que es pot explorar”. El negociador de Sumar ha dit que si Puigdemont hagués posat com a condició “referèndum o referèndum, no hi hauria negociació possible”.

Et pot interessar  Puigdemont farà cada dia un míting a Argelers i posarà 5 o 6 busos per portar-hi els assistents

“Les exigències posen en evidència que hi ha voluntat de dialogar, de mantenir una relació bilateral malgrat la retòrica amb què es va embolicar el discurs. Hi ha un cert pragmatisme i voluntat d’arribar a acords”, ha dit.

“És un dels moments més transcendentals de la biografia de Puigdemont”, ha apuntat Asens, que ha dit que haurà de decidir entre “l’ètica de la responsabilitat i la de la convicció” com va passar el 2017, amb la diferència que ara a l’altra banda hi ha un govern “que no és una paret”.

Igualment, ha admès que fa 4 anys Junts va intentar establir un diàleg amb el PSOE al Congrés, però que va ser aquest partit el que s’hi va negar. “Quan Puigdemont diu ‘els que em menyspreaven ara em venen a buscar’, té part de raó”, ha constatat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut