Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

[Vídeo] Artadi: “Les interlocutòries són una cutrada”

|

- Publicitat -

La vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, i la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, han coincidit en demanar explicacions al govern espanyol sobre les detencions de la Guàrdia Civil d’aquest dimecres contra independentistes. En una entrevista a TV3, Artadi ha instat el president Pedro Sánchez, el líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, i el ministre Fernando Grande- Marlaska a explicar si coneixien l’operació i ha afegit que “o no controlen res o en són còmplices”. També ha remarcat que 10 mesos després de la taula de diàleg es viu un “nou 20-S” i ha instat a transformar-la. Per la seva banda, Vilalta ha defensat que s’ha de mantenir oberta la via del diàleg tot i admetre que les detencions “dificulten molt qualsevol possible escenari d’acord”.

ERC segueix apostant pel diàleg

Publicitat

Per la seva banda, Vilalta ha considerat que “la negociació i el diàleg s’han de tenir sempre oberts” i ha afegit que cal que el govern espanyol surti a donar explicacions i a “desautoritzar” l’operació de la Guàrdia Civil. “Si beneeixen això estan dificultant moltíssim qualsevol possible treball per solucionar el conflicte polític o qualsevol escenari d’acord. Han de sortir a aclarir-ho”, ha advertit.

Amb relació a la taula de diàleg, Vilalta ha admès que no ha funcionat fins ara perquè només s’ha reunit una vegada i va ser una fotografia. Malgrat això, ha remarcat que el seu partit no deixarà de banda “un possible espai que ens pugui servir”.

Artadi: “Les interlocutòries són una cutrada”

Elsa Artadi ha deixat caure una arenga sobre les males arts de la justícia espanyola i la seva policia. La vicepresidenta de JxCat no ha pogut més i ha esclatat: “Les interlocutòries són una cutrada”. Segon la dirigent independentista, són “incoherents, barregen dates i noms” i són “un exercici de ciència-ficció i d’un nivell de deliri que fa vergonya”. Artadi creu que l’Estat ja no sap què fer per a poder extradir Puigdemont i ara hi posen elements com els de Rússia.

Et pot interessar  El Tribunal de Comptes ignora l'amnistia i demana 3,1 milions d'euros a Puigdemont, Junqueras, Mas i la resta d’encausats pel ‘procés’ i l'-1O

Sobre el finançament de l’exili ha estat contundent: “S’ha pagat a través privat, igual que el referèndum”. Així doncs, Artadi conclou que l’acció policial és per “generar por a l’independentisme” i amb la intenció de construir “una nova euroordre”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut