Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[Vídeo] Aragonès diu que no renuncia a la independència, però defensa que “cal temps”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que no renuncia “mai” a la independència ni a l’autodeterminació, però defensa que “cal temps per negociar i per enfortir l’independentisme”. Així ha contestat a la periodista Ariadna Oltra a ‘Els Matins’ de TV3, en ser preguntat si renunciava a la independència a “curt termini”.

Aragonès ha avisat que, si fos per ell, Catalunya seria independent fa anys. Tanmateix, ha afegit que calen “consensos molt més amplis” a la societat catalana. “Ens hem de posar d’acord en com fem possible que la ciutadania decideixi”, ha manifestat.

Publicitat

En aquest sentit, el president ha explicat que el Debat de Política General pensa presentar una proposta “àmplia” per a l’autodeterminació, que ha subratllat que no serà “tancada” perquè es pugui “construir entre tots”.

Pel que fa als fruits de la negociació amb l’Estat, Aragonès s’ha mostrat convençut que s’avançarà cap a la desjudicialització abans que acabi l’any. “Nosaltres hem fet un aposta que és forçar l’Estat a una negociació per resoldre el conflicte polític”, ha afirmat.


Malgrat les tensions entre Junts i ERC, Aragonès no contempla que els seus socis decideixin sortir del Govern. “Més enllà dels matisos o divergències estratègiques sobre com aconseguir la independència en molts altres àmbits hem de continuar treballant i ser al peu del canó; no comprendria que en el moment actual algú decidís no assumir les seves responsabilitats i estic convençut que el conjunt del Govern seguirà treballant per a la millora de la vida dels ciutadans”, ha expressat.

Et pot interessar  ERC avisa que seguirà "al camí de l'alliberament nacional" i situa l'autodeterminació com a proper objectiu

Polèmica amb l’ANC

Aragonès ha replicat a l’ANC que “el més lògic” seria que a la manifestació de la Diada “enfoquin la pressió” a l’Estat i no es concentrin en fer “retrets a companys de viatge”. L’endemà que tots els consellers d’ERC fessin públic que tampoc acudirien a la convocatòria Aragonès ha remarcat que tots els membres del Govern tenen “llibertat” per participar en els actes que creguin convenients.

El president ha explicat que no demana a cap entitat que canviï “el sentit” del seu acte perquè cada organització “és sobirana” però ha defensat que si ell no ho veu coherent, pot decidir no assistir-hi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut