Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

VÍDEO | Acció sorpresa d’Aturem Hard Rock i el SEPC a la URV per protestar contra el suport al macroprojecte 

|

- Publicitat -

Aturem Hard Rock i del SEPC han protestat contra el suport de la Universitat Rovira i Virgili (URV) al controvertit macroprojecte. En una acció sorpresa al final de l’acte de presa de possessió de Josep Poblet com a nou president del Consell Social de la URV, els activistes han llançat fitxes de casino amb la cara impresa del rector Josep Pallarès, l’alcalde de Vila-seca Pere Segura o la de la presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, entre d’altres, tots ells presents a l’acte. També hi ha acudit el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal.

El portaveu d’Aturem Hard Rock, Eloi Redón, ha recriminat al rector que una institució pública com la URV faci costat a un projecte que consideren que només aportarà “pobresa i precarietat” al territori i que “atempta” contra el medi ambient. Redón ha assegurat, a més, que Josep Poblet, com a exalcalde de Vila-seca, va participar “activament” definint el macrocomplex.

Publicitat

I és que la URV va signar el manifest impulsat per la Cambra de Comerç de Tarragona on es demanava que la Generalitat accelerés el projecte. El rector s’ha limitat a respondre que la URV es posiciona a favor de les iniciatives que suposen un “creixement econòmic” i ha dit que la universitat ha d’estar al “costat del territori” i “no fer política”. Tanmateix, Redón ha insistit que precisament mostrar-se a favor del Hard Rock és “fer política”.

Et pot interessar  Urtasun insta Illa a abandonar el projecte de Hard Rock si vol fer un veritable pla contra la sequera

Finalment, els activistes han demanat que s’iniciï un debat amb tota la comunitat universitària i les dues parts s’han compromès a reunir-se per abordar aquesta qüestió. El conseller, també present en la conversa, només ha apuntat que el tema “ha anat canviant molt”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut