Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Veïns de l’Hospitalet denuncien la mala gestió dels serveis socials: “M’he quedat sense lloguer social i ara tinc el desnonament al març”

|

- Publicitat -

Els veïns de l’Hospitalet de Llobregat, així com diverses entitats a favor del dret a l’habitatge, denuncien estar vivint una situació límit amb els serveis socials de la ciutat, que fa mesos que estan col·lapsats i no responen les peticions. Es tracta de persones en risc de desnonament o de talls en el subministrament elèctric, i que critiquen que l’administració no tingui protocols d’urgència en casos com aquests. El programa ‘Tot es mou‘, de TV3, ha parlat amb un home afectat directament per la mala gestió que l’ajuntament de l’Hospitalet, sota el mandat del PSC, fa dels serveis socials.

Els serveis socials de l’Hospitalet, tal com denuncien ciutadans i entitats, no responen les peticions d’ajuda que els fan arribar desenes de persones que necessiten la intervenció dels serveis socials per pagar el lloguer, el menjar o la factura de la llum, el preu dels quals s’ha incrementat desproporcionadament en els últims mesos arran de la inflació. En el pitjor dels casos, s’enfronten a un desnonament, com és el que li passa al Daniel.

Publicitat

Tal com ha explicat aquest veí de tota la vida de l’Hospitalet, va contactar els serveis socials per demanar un lloguer social del pis on ha viscut sempre, i necessita un informe clar i extens valorant la seva delicada situació. La propietària de l’immoble, la immobiliària del banc BBVA, fa un informe “curt i senzill” i quan Daniel insisteix que ha de ser més complet, li diuen que no és competència seva. Segons explica a TV3, ha demanat per activa i per passiva aquest informe, mentre els serveis socials li diuen que no poden fer res més per ajudar-lo, perquè el document ha de demanar-lo un jutge, tot i que això no és necessari. “Per culpa d’aquest informe que no m’han volgut fer, que només havia d’explicar la meva situació real, m’he quedat sense lloguer social i ara tinc el desnonament el 23 de març“, denuncia. Manifesta sentir-se desemparat i desprotegit.

Lucía Delgado, portaveu de la PAH, lamenta que el cas del Daniel és un exemple molt clar de la situació que travessen desenes de famílies a l’Hospital. La portaveu denuncia que malgrat el fet que plataformes com la seva guanyen lleis i drets socials, les administracions posin “pals a les rodes” i els drets guanyats “no arribin a les persones que els necessiten”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut