Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

USTEC veu “una inconsciència” la reducció de les quarantenes a les escoles

|

- Publicitat -

El sindicat USTEC ha criticat aquest divendres el canvi en el protocol covid per a la tornada a les aules i ha exigit que no s’apliqui la reducció de quarantenes. La portaveu nacional d’USTEC, Iolanda Segura, ha indicat a l’ACN que la decisió del Ministeri de Sanitat d’eliminar les quarantenes als centres educatius si hi ha menys del 20% de la classe contagiada o menys de cinc positius és una “inconsciència” en ple auge d’òmicron i sense haver arribat al pic d’infeccions de la sisena onada. “És una mesura a tenir present més endavant, i sempre haurà d’anar acompanyada de cribratge”, ha remarcat.

El sindicat de mestres i professors considera que, si es vol eliminar quarantenes, cal fer més proves PCR per descartar tots els possibles casos de covid-19 a les aules. USTEC valora positivament que el canvi de protocol aspiri a garantir la presencialitat, però insisteix que, per tallar la transmissió del virus a l’entorn escolar, cal incrementar el nombre de tests entre alumnat i personal docent.

Publicitat

Fins ara, en les etapes d’educació infantil i primària, on la vacunació amb pauta completa encara no és majoritària, el confinament de la classe s’havia de fer quan es detectava, com a mínim, un positiu.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut