Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

USTEC veu “una inconsciència” la reducció de les quarantenes a les escoles

El sindicat demana que no s’acurcin els períodes d’aïllament en ple auge de contagis per l’òmicron

Agències 07/01/2022

El sindicat USTEC ha criticat aquest divendres el canvi en el protocol covid per a la tornada a les aules i ha exigit que no s’apliqui la reducció de quarantenes. La portaveu nacional d’USTEC, Iolanda Segura, ha indicat a l’ACN que la decisió del Ministeri de Sanitat d’eliminar les quarantenes als centres educatius si hi ha menys del 20% de la classe contagiada o menys de cinc positius és una “inconsciència” en ple auge d’òmicron i sense haver arribat al pic d’infeccions de la sisena onada. “És una mesura a tenir present més endavant, i sempre haurà d’anar acompanyada de cribratge”, ha remarcat.

El sindicat de mestres i professors considera que, si es vol eliminar quarantenes, cal fer més proves PCR per descartar tots els possibles casos de covid-19 a les aules. USTEC valora positivament que el canvi de protocol aspiri a garantir la presencialitat, però insisteix que, per tallar la transmissió del virus a l’entorn escolar, cal incrementar el nombre de tests entre alumnat i personal docent.

Fins ara, en les etapes d’educació infantil i primària, on la vacunació amb pauta completa encara no és majoritària, el confinament de la classe s’havia de fer quan es detectava, com a mínim, un positiu.