Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Uns 300 alumnes col·loquen plaques per commemorar les 400 persones sense llar mortes a Barcelona els últims 7 anys

|

- Publicitat -

Prop de 300 alumnes d’una desena d’escoles col·loquen aquests dies plaques per recordar les 400 persones sense llar mortes a Barcelona els últims set anys. És una acció impulsada per Arrels Fundació de la mà dels centres educatius implicats i l’objectiu és apropar la realitat del sensellarisme als més joves. El director d’Arrels, Ferran Busquets, destaca a l’ACN que una de les potes per acabar amb el sensellarisme és que la ciutadania “estigui convençuda” i els més joves “sensibilitzats”. El Joan Sans i el Marc Serinyana, alumnes de 3r d’ESO de l’Escola Virolai ubicada al barri del Carmel, han participat en l’activitat i han enganxat plaques als carrers del barri. “Està bé per mentalitzar-nos del que pateix la gent al carrer”, diu el Joan.

Quique Vergara, educador de l’Escola Virolai, acompanya el grup i reparteix les plaques amb diferents noms de persones mortes perquè els facin visibles i els demana fer-ho amb “dignitat”. Així és com aquest grup es divideix i entre diversos estudiants pensen ubicacions per situar els noms d’aquestes persones. Les plaques són negres, tenen un punt de llum i un nom. A sota, la data en què va morir la persona i un missatge clar: ‘Viure al carrer mata’.

Publicitat

I això el Marc i el Joan ho tenen ben present. “Abans passava per aquí, veia una persona [vivint al carrer] i em feia pena però no em parava a pensar en el que poden partir i el poc que poden viure”, explica el Marc. Una cosa amb la qual coincideix el Joan, que assegura que ara els mirarà d’una altra manera. “Els intentaré ajudar com pugui”, diu.

El director d’Arrels situa la realitat i destaca la importància de conscienciar sobre aquest fet. “Les dades diuen que una persona que viu al carrer viu 20 anys menys de mitjana i això és molt greu”, explica. Per tant, conclou, viure al carrer “escurça la vida” i la “destrossa” tant físicament com psicològicament. Segons el darrer recompte fet per l’entitat, hi ha més de 1.200 persones que dormen al carrer cada nit a Barcelona.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut